Verleid jezelf tot excellentie! Gereedschap voor extra intelligente mensen

Wie extra intelligent is en wil excelleren is vaak zelf het lastigste obstakel. Beperkende overtuigingen over de eigen kwaliteiten remmen af.
Het boek ‘Verleid jezelf tot excellentie. Gereedschap voor extra intelligente mensen’ geschreven door Willem Kuipers in samenwerking met Annelien van Kempen, biedt gereedschap om die overtuigingen te verruimen. Het boek geeft antwoord op vragen als: Wie zijn extra intelligente mensen? Excellentie, wat is dat? Is het arrogant om excellent te willen zijn? Ben ik wel goed genoeg?

In een prettig leesbare stijl biedt deze uitgave een uitgebreide omschrijving van het begrip extra intelligentie (Xi) en licht de verschillen en overeenkomsten tussen Xi en hoogbegaafdheid toe. Het introduceert de zeven facetten van Xidentiteit en maakt zichtbaar welke karakteristieke eigenschappen een bepalende invloed hebben op de persoonlijkheid van Xi-ers. Het biedt Xi-ers via de metafoor van het labyrint stapsgewijs een proces aan om toe te werken naar een duurzame expressie van hun excellentie.

Dit boek is geschreven voor iedereen die met extra intelligente mensen te maken heeft: voor wie het zelf is, voor wie dierbaren het zijn en voor wie beroepsmatig bij hun wel en wee betrokken is.

Je kunt de inhoudsopgave als pdf-bestand downloaden.

Gegevens en bestellen

Verleid jezelf tot excellentie! Gereedschap voor extra intelligente mensen
Willem Kuipers in samenwerking met Annelien van Kempen. Zoetermeer: Free Musketeers. In de wereld gezet op 22 november 2007.
ISBN 978 90 8539 926 1. 266 pagina A5.
Prijs: € 17,95

1-10-2019: Omdat uitgeverij Lecturium niet meer bestaat, en het boek dus niet meer leverbaar is, heb ik naar alternatieven gezocht. Ik heb besloten het boek te gaan bijwerken tot een “tweede, herziene druk” en hoop dat het boek eind van het jaar weer leverbaar is, via een andere uitgeverij, ISBN nummer en voor de prijs van € 19,95.

Het boek is niet meer rechtstreeks te bestellen bij de uitgever in Zoetermeer, die nu werkt onder de naam Lecturium uitgeverij.
Het is wel nog in diverse openbare bibliotheken beschikbaar.

Verder is het boek op dit moment niet via ons verkrijgbaar bij onze voordrachten en workshops en door middel van het sturen van een bericht via het contact formulier met vermelding van de benodigde adresgegevens.