Reader Hoogbegaafd-en-Werk 2006

Voorwoord

voorblad ReaderOp 22 november 2005 vond in Driebergen de workshop plaats:
‘I’m Not Gifted, I’m Just Busy. Gifted Adults: Unrecognized Giftedness in Women’ met Linda Kreger Silverman, Ph.D.
Zij is psycholoog en directeur van The Institute for the Study of Advanced Development en The Gifted Development Center in Denver, VS. Haar focus is gericht op een alternatieve definitie voor hoogbegaafdheid, gebaseerd op asynchroniciteit van persoonlijke ontwikkeling, in plaats van op de invalshoek van ‘prestatie’ (‘achievement’).

Annelien van Kempen, de drijvende kracht achter het organiseren van de workshop, stelde na afloop een Reader samen waarin bijdragen zijn samengebracht van mensen in Nederland, die zich bezighouden met het terrein van hoogbegaafdheid en werk en daar ook over hebben geschreven.
De Reader Hoogbegaafd-en-Werk 2006 geeft een tijdsbeeld. De inhoud varieert van persoonlijke overtuigingen en ervaringen tot inhoudelijke, vakgerelateerde thema’s. Een bijzonderheid is het grote aantal artikelen, speciaal voor deze Reader geschreven. Andere bijdragen zijn al eens eerder gepubliceerd.
De samenstellers van de Reader hebben de bijdragen bijeen gebracht en geordend, zonder inhoudelijke aanpassing. De ordening is als volgt:

  • Een overzicht van de participanten en de sponsors
  • De visie van Linda Kreger Silverman, Ph.D.
  • Levensverhalen
  • Aanpak
  • Theorie
  • ‘In de media…..’

Voor zover uit het contact met Linda Silverman naar voren is gekomen en voor zover wij weten neemt Nederland wereldwijd een unieke plaats in met de aandacht, die hier wordt gegeven aan het onderwerp van volwassen hoogbegaafden en werk. Als stimulans voor een verdere internationale uitwisseling van kennis en ervaring over ‘hoogbegaafd en werk’ hebben we van bijdragen, die zowel in het Nederlands als in het Engels zijn aangeleverd, beide versies opgenomen.
De kleurenillustraties in de Reader zijn gemaakt door twee mensen met passie: de foto’s en het omslagontwerp zijn van Mieke Barendse en de schilderijen van Pieter van Broekhoven.

Gegevens en bestellen

Reader ‘Hoogbegaafd-en-Werk 2006′ samengesteld door Annelien van Kempen, uitgave Free Musketeers, Zoetermeer, verschenen 16 mei 2006.
ISBN 90 8539 466 X. 190 pagina’s A4. Prijs € 30,95.

Toestand april 2017: De uitgever heeft ons gemeld dat hij niet meer in staat is om de Reader te produceren.
Wij zoeken nu naar mogelijke alternatieven om dit tijdsdocument beschikbaar te houden. Nader bericht zal t.z.t. op deze plaats volgen.
Mocht je belangstelling hebben, laat dat ons dan via de contactpagina weten, zodat we je kunnen informeren als we een oplossing hebben gevonden.

Het boek lig nog steeds ter inzage bij de inloopmiddag en bij workshops.