Omgaan met energie

chakra overzichtHet is voor veel Xi-ers een concrete ervaring dat ze relatief gevoelig zijn voor indrukken (zie ‘intensiteit‘ en ‘extra ontvankelijkheid‘) en dat bepaalde mensen in werk en privé bijvoorbeeld sterker hun emotioneel ‘systeem’ binnenkomen dan prettig of hanteerbaar is. Anderen ervaren dat ze een ongewoon sterke intuïtie hebben voor wat andere mensen denken of van hen verwachten en dat kan soms verwarrend of blokkerend zijn.

Amanda Bouman van Amanda Bouman Energiewerk geeft al jaren diverse cursussen en workshops rond het leren omgaan met je eigen energie en de energie van anderen of helpt je bij een consult je eigen ervaringen te duiden.
Energiewerk is een verzamelterm voor allerlei technieken om een en ander bewuster te kunnen beheren, waardoor je persoonlijke effectiviteit toeneemt.
Ik heb er zelf in de afgelopen twintig jaar veel aan gehad. Het is wel mijn ervaring dat er een klik met de docent moet zijn om de overdracht van kennis en ervaring succesvol te maken, wat gezien het onderwerp eigenlijk niet verwonderlijk is.
Op Amanda’s website kan je meer over haar en haar opvattingen lezen en contact met haar zoeken.

Energiewerk(t)

We doen de hele dag door indrukken op via onze zintuigen. Het meeste filteren we eruit doordat we onze omgeving niet op bewust niveau ervaren. Je energiesysteem neemt echter meer op dan je andere zintuigen. Bijvoorbeeld het rothumeur van je collega, de hoofdpijn van je kind of geliefde. Als je daar last van hebt kun je leren om in je eigen energie te blijven. Dat noem ik energiewerk.
Vier dinsdagavonden in Den Haag: start van een nieuwe serie is op dinsdag 9 mei 2017.
….lees verder