Skype contact

Als je graag contact zou willen hebben, maar geen behoefte hebt aan een uitgebreid adviesgesprek, of aan die reis naar Voorburg, dan kan een gesprek met mij via Skype een goede aanpak voor je zijn.
De duur van het gesprek is flexibel, de keuze van het gespreksthema is dat ook.
De combinatie van geluid en beeld is natuurlijk niet hetzelfde als fysiek in dezelfde kamer aanwezig zijn, maar biedt veel meer dan alleen telefoon of email en heeft bewezen effectief te kunnen zijn.

Werkwijze

Als je geïnteresseerd bent in een Skype gesprek, neem dan eerst via email contact met mij op. Voeg alvast wat informatie bij over wat je met zo’n gesprek (of met meerdere gesprekken) wilt bereiken.
De volgende stap is een afspraak voor een kort, gratis en vrijblijvend gesprek met behulp van Skype, om kennis te maken, om het doel van het coachingsgesprek af te stemmen en om de kwaliteit van de verbinding te testen.

Als we het er allebei over eens zijn om door te gaan, geldt voor het volgende gesprek ons gebruikelijke uurtarief (particulier of zakelijk), in stappen van 10 minuten. Na ieder gesprek krijg je de rekening via email. Dat kan via een PayPal-factuur, o.a. met creditcard te betalen, of als pdf-bestand. De rekening moet dezelfde dag worden betaald.

Voorbereiding

Indien gewenst, kan ik voorafgaand aan het coachingsgesprek diverse verslagen, cv’s o.i.d. lezen, als dat relevant voor de effectiviteit van het gesprek is. We spreken vooraf de hoeveelheid tijd (en kosten) af, die via de factuur van het geplande gesprek zullen worden verrekend.
Meestal is een half uur of minder voldoende tijd om het gesprek op deze wijze extra voor te bereiden.

Overig

Het is goed om er extra attent op te zijn dat je tijdens het gesprek zelf verantwoordelijk blijft voor je welzijn en voor de keuzes en beslissingen die je naar aanleiding van het besprokene maakt en neemt. Die verantwoordelijkheid als zodanig geldt natuurlijk altijd bij gesprekken, maar door de fysieke afstand kan ik mogelijk zaken minder goed inschatten dan bij een gesprek waarbij we in dezelfde ruimte zijn.

Resultaat

Afhankelijk van het doel van het gesprek is het resultaat meer of minder concreet. In ieder geval heb je een klankbord voor je vragen gehad en heb ik mijn kennis van Xi toegespitst op jouw situatie.
Het aangaan van het gesprek als zodanig kan ook een persoonlijke overwinning zijn: vragen over de eigen Xi liggen soms vele jaren te broeien in de kast tot het moment gekomen is om ze aan te vatten.
Wat praktisch en effectief is qua gespreksduur en eventuele frequentie zal sterk afhangen van ieders doel en omstandigheden. De toepassing van Skype als medium voor dit soort gesprekken is maatwerk en behoeft dus gerichte aandacht van jou en mij.