Labyrinten

Click for the English version

klassiek labyrint

Klassiek labyrint

Een labyrint is een wandelpad volgens een eeuwenoude ritmische structuur.
Het lopen van een labyrint is een manier om geconcentreerd met eigen actuele thema’s bezig te zijn, of om simpelweg tot rust en ontspanning te komen.

Sinds 1999 loop, bouw en ontwerp ik labyrinten, bij voorkeur buiten in de natuur. En vanaf het begin ben ik ook geïnteresseerd geweest in onderzoeken waarom deze vorm zo bijzonder is en door de eeuwen heen aan mensen betekenis heeft gegeven.
De laatste jaren ben ik ze steeds meer als vanzelfsprekend onderdeel van mijn werk gaan zien. Ik gebruik de structuur en betekenis ervan in mijn boeken en inmiddels maak ik – als dat binnen het traject opportuun is – tijdens één van de coachingsgesprekken een persoonlijk labyrint voor de cliënt op het strand. In dit gedeelte dus meer over het labyrint, zowel theorie als praktijk, tekst en beeld.

Rondleiding

Ben je nieuwsgierig naar meer informatie over het klassieke labyrint, ga dan naar deze pagina.
Bij de bladzijde over toepassing van het labyrint voor individuele coaching ga ik o.a. in op de structuur en de betekenis van de verschillende ‘gangen’ van het labyrint.
Het is heel eenvoudig en een interessante ervaring om zelf de vorm van het labyrint te tekenen.
De foto galerij laat ruim twintig foto’s zien van mijn labyrinten uit de afgelopen jaren, chronologisch geordend.
Daaronder volgen twee bladzijden met door mij onderzochte theoretische achtergronden van het labyrint. Een bladzijde over het bijzonder evenwichtige ritme van het labyrint, en een over de interactie van mannelijke en vrouwelijke energie in het labyrint en in de loper ervan. Beide bladzijden bieden een pdf-bestand met meer informatie.
Ik heb in 2001 twee nieuwe ontwerpen, gebaseerd op het klassieke patroon, gemaakt: het Jij-en-Ik en het Four Winds labyrint, die ik bij gelegenheid gebruik.
En de bladzijde ‘Willem en labyrinten‘ biedt een indruk over hoe ik sinds 1999 met veel plezier en enthousiasme met labyrinten aan de slag ben gegaan.
Ik wens je een goede reis.