Adviesgesprek

Er zijn allerlei situaties waarbij het handig is om een ‘los’ adviesgesprek aan te gaan:

  • Je hebt al allerlei informatie over hoogbegaafdheid en extra intelligentie gelezen, en herkent veel aspecten. Maar je twijfelt of het echt op jezelf van toepassing is en/of vraagt je af wat dat zou betekenen voor leven en loopbaan.
  • Je hebt specifieke vragen over bepaalde aspecten van je Xidentiteit waarover je terugkoppeling of advies wilt.
  • Je hebt al enige tijd geleden contact gehad via gesprekken of een workshop en wilt bijpraten of een inmiddels gerezen vraag bespreken.
  • Je vindt het financieel of qua ongebondenheid plezieriger om per keer een gesprek te plannen.

 

Werkwijze

Via email of telefoon spreken we datum, tijdsduur en beoogde onderwerpen af. Meestal is twee à twee en een half uur een goede gespreksduur, zeker als er nog weinig of geen eerder contact is geweest. Maar indien gewenst is een kortere duur ook mogelijk.
Je krijgt via email een bevestiging van de gemaakte afspraken, inclusief de kosten.
Doorgaans wordt het gesprek effectiever als je vooraf wat eigen informatie opstuurt. Bij bepaalde onderwerpen is aan de orde om vooraf een vragenlijst in te vullen waardoor het gesprek gerichter de diepte in kan.
Het gesprek vindt plaats in Voorburg, tenzij we iets anders afspreken. Bij grotere reisafstanden is het ook mogelijk om via Skype contact te hebben. Meestal is via die weg een gespreksduur van een uur wel het maximum haalbare.

Resultaat

Afhankelijk van het doel van het gesprek is het resultaat meer of minder concreet. In ieder geval heb je een klankbord voor je vragen gehad en heb ik mijn kennis van Xi toegespitst op jouw situatie.
Het aangaan van het gesprek als zodanig kan ook een persoonlijke overwinning zijn: vragen over de eigen Xi liggen soms vele jaren te broeien in de kast tot het moment gekomen is om ze aan te vatten.
Veel cliënten ervaren opluchting, inspiratie en extra energie na het gesprek, ook al moeten ze er soms eerst een paar uur van bijkomen.
Op verzoek kan ik tegen uurtarief een beknopt verslag opstellen.